dilluns, 14 d’abril del 2014

INICI DEL CASAL PUIGMAL

El passat dissabte 29 de març va començar el Casal Puigmal que es realitza els dissabtes de 15 a 18h de la tarda a l’Escola El Bruel d’Empuriabrava.
El divendres abans de l’inici de l’activitat es van realitzar les inscripcions a la mateixa escola, i s’hi van apuntar 80 nens/es de 6 a 12 anys. Degut a que el nombre de places era de 40 i quedaven moltes famílies en llista d’espera l’Ajuntament va decidir ampliar el nombre de monitors per tal que tothom hi pugui participar, complint així amb les ràtios que estableix el decret que regula les activitats d’educació en el lleure.
És una activitat que s’emmarca en el projecte de Centre Obert Puigmal, impulsat conjuntament per l’Àrea de Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Associació de Joves Actius de Castelló (AJAC). Ambdues parts estan molt satisfetes de l’elevat nombre de participants, que cada any augmenta.
L’objectiu de l’activitat és que els nens/es nens i nenes dels cursos de 1r a 6è de primària, disposin d’un espai lúdic, de lleure, obert, divers i flexible, on es contribueixi, a través del joc i del temps de lleure, a l’educació dels infants, fomentant l’esperit crític i participatiu. S’hi realitzen activitats diverses com sortides, tallers i jocs mitjançant una metodologia activa, fent que els nens i nenes participin en la programació de les activitats. Part important del casal són els familiars dels nens i nenes als quals involucrem i els fem partícips de les activitats que es realitzen. També es pretén seguir duen a terme activitats conjuntament amb el Parc Natural del Aiguamolls de l’Empordà.
El Casal tindrà una durada de 9 dissabtes, per tant finalitzarà el dia 31 de maig amb una festa de cloenda on s’hi convidarà també a les famílies dels menors.
VEURE NOTÍCIA A EMPORDA TV